- ការិយាល័យក្សេត្រសាស្ត្រ និងផលិតភាពកសិកម្ម៖
- លោក អ៊ុច ម៉ឺន មន្រ្តីបច្ចេកទេសទទួលបន្ទុកផ្នែកដំណាំបន្លែ បានចុះបណ្តុះបណ្តាលលើដំណាំបន្លែ ព្រឹត្តិការណ៏ទី ២ និង ទី ៣ នៃគម្រោង ស្តារ និងពង្រឹងជីវភាពគ្រួសារងាយរងគ្រោះ និងទទួលផលប៉ះពាល់ពីការរាតត្បាតជំងឺកូវីដ១៩ នៅ ភូមិ ស្វាយខ្មៅ ឃុំ ពន្លៃ ស្រុក ភ្នំស្រុក ខេត្តបន្ទាយមានជ័យ។ ជាលទ្ធផលនិងប្រធានបទ ដែលបានបង្រៀនរួមមាន៖
- វិធីសា្រស្តដាំដុះដំណាំសណ្កែកគួរ
- វិធីសាស្ត្រដាំដុះដំណាំត្រសក់
-វិធីសាស្រ្ត ដាំដុះដំណាំត្រប់
- វិធីសាស្រ្តដាំដុះស្ពៃផាកចយ
- វិធីសាស្ត្រថដាំដុះដំណាំត្រកួន
- ការអនុវត្តន៍ធ្វើជីកំប៉ុស្ត គោក និង ទឹក
វគ្គនេះមានកសិករចូលរួមសរុបចំនួន ២២ នាក់ ស្រី១១ នាក់,
- ការិយាល័យផលិតកម្ម និងបសុព្យាបាល៖
- លោក ផុន ភីរុន មន្រ្តីបសុពេទ្យដែលប្រចាំការក្នុងសត្តឃាតដ្ឋានក្រុងសិរីសោភ័ណ ពង្រឹងការត្រួតពិនិត្យ អនាម័យ គុណភាពសាច់សត្វ ព្រមទាំងអូសត្រាបញ្ជាក់ពីគុណភាពសាច់សត្វ បានត្រួតពិនិត្យដោយមន្រ្តីជំនាញ ជាផលិតផល សាច់សត្វដែលមានប្រភពច្បាស់លាស់ ធានាបានសម្រាប់អ្នកបរិភោគក្នុងក្រុង សិរីសោភ័ណ នាមុនពិធីបុណ្យភ្ជុំបិណ្ឌដែលនឹងមកដល់ក្នុងពេលឆាប់ៗខាងមុខនេះ ។
- លោក ឆាំ វ៉ាន់យ៉ុង និងលោក វ៉ៃ រដ្ឋា មន្រ្តីបច្ចេកទេសការិយាល័យ សហការជាមួយអាជ្ញាធរសង្កាត់ភ្នៀត និងកោះពងសត្វ បន្តចុះតាមដានស្ថានភាពសុខភាពសត្វ និងកម្ពស់ទឹក ក្រែងមានផលប៉ះពាល់ដល់សត្វពាហនៈក្នុងមូលដ្ឋាន (ក្នុងនោះ មិនទាន់មានការប៉ះពាល់លើសត្វពាហនៈនៅឡើយនោះទេ) ហើយបានចុះចាក់វ៉ាក់សាំងសារទឹកគោ ជាលទ្ធផលចាក់បាន ១៩៣ក្បាល ។
- តម្លៃសត្វ ស៊ុត ប្រចាំថ្ងៃ៖
+តម្លៃជ្រូករស់ CP = ២,៨១ $/គក្រ
+តម្លៃជ្រូករស់ ថៃ = ២,៨១ $/គក្រ
+តម្លៃជ្រូករស់ កសិករ = ១១ ០០០៛-១១ ៥០០ ៛/គក្រ
+តម្លៃមាន់៣សាសន៍ = ៨ ៧០០៛/គក្រ (CP)
+តម្លៃមាន់សាច់= ៥ ២០០៛/គក្រ (CP)
+តម្លៃស៊ុតមាន់=៣៥០៛-៣៧០៛/គ្រាប់
+តម្លៃស៊ុតទា=៤២០៛-៤៣០៛/គ្រាប់ ។